onsdag 24 november 2010

Kommentarer efter matchen mot Zilina


Det kan förvåna många efter att Zilina gjorde ett tidigt mål igår. Många har säkert en massa frågor om varför Zilina hade chansen att få göra målet på Stamford Bridge. Enligt Ancelotti är det för att han tycker att Chelsea var väldigt slö ett tag med låg tempo och intensitet. Dessutom tycker Italienaren att Chelsea lät Zilina kunna kontrollera deras defensiva positioner.

Däremot gick det betydligt mycket bättre för The Blues efter pausen vilket också borde ha gjort under första halvlek. Men vad var det Chelsea ändrade på så att det vände?

" Vi ändrade på vårt beteende. Jag bytte ut Kakuta och tog in Kalou, detta gjorde så att vi fick två wingers samt Drogba och Sturridge i mitten. Vi ändrade även på vår intensitet. " - förklarar Ancelotti

Det är omöjligt att kunna vinna Champions League om Chelsea fortsätter att spela så som de gjorde första halvlek, men samtidigt måste vi förstå att det inte var Chelseas bästa startelva. Anledning till att Ancelotti lät de yngre spelarena att få spela igår är för att det ska få erfarenhet. Chelseas mål var att vinna gruppen, och det har de absolut lyckats med, så vi får gratta laget och Ancelotti för det.

Som tidigare nämnt så bestod Chelsea av vissa yngre spelare, och Ancelotti tycker att de presterade bra samtidigt som de visade bra kvalité. Angående 17 åringen McEachran tycker Italienaren att han visade goda talanger igår.

" Han spelade bra defensivt, han vann många tacklingar och var alltid med bollen. Jag är nöjd med hans prestation. Han måste bara bli äldre och förbättras, men han är redan redo för att spela" - säger Ancelotti.

Även Malouda tycker att det var en bra idé att få låta yngre grabbarna få köra en match. Han menar att grabbarna behöver mer förtroende, och att detta var en perfekt match för de yngre gänget. Malouda Fransmannen berättar att de yngre gänget spelade en bra match, fastän vissa av grabbarna inte har denna erfarenhet sedan tidigare.

Det var ju också en av de yngre spelarna som gjorde första målet. Det var engelsk mannen Daniel Sturridge första mål efter två månader, och efter målet har självförtroendet stigit.


21-åringen berättar:

" Jag känner mig livlig. Jag har haft några chanser under de senaste matcherna, så det är en härlig känsla att få komma tillbaka till mållistan."

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - äh vem bryr sig om att de gjorde mål, huvudsaken är att ni vann och kammade hem tre poäng!

    SvaraRadera