torsdag 11 november 2010

CHELSEA 1 FULHAM 0


En dominerande Chelsea lät inte Fulhan göra ett enda mål på Stamford Bridge. Borta laget fick åka hem med noll poäng samtidigt som Chelsea höll kvar tre poäng. Detta innebär att Chelsea nu leder med fyra poäng i Premier League.

Anelka och Alex kunde inte vara med under matchen, men däremot var anfallaren Drogba tillbaka efter malarian. Inte kunde man se några som helst tecken på att den kvalité och styrkefulla anfallaren hade varit sjuk innan. Det var också idag då Essien fick tillbaka namnet " Headmaster " då han nätade in ledningen genom en nick i den 30:e minuten. Detta innebär att det är hans tredje mål med pannan och fjärde liga målet denna säsong.


Under hela 90  minuterna var det Chelsea som dominerade stort. laget hade bra tempo och flera chanser uppstod tidigt för hemmalaget. Det var dock Fulham som hade första mål chansen då Briggs skott fångades av Cech. Lite efter det fick Mikel chansen att näta in ett mål, men som räddades av Fulhams målvakt Schwarzer. Salomon Kalou visade en massa fantastiska kvalitéer, men lyckades inte hitta målet fastän att han hade farliga mål chanser. Efter en kvart spelad hade Chelsea 70% bollinnehav.
Redan efter 10 minuter uppstod en handssituiation av Damien Duff i Fulhams planhalva, men som förnekades av domaren. Bara tre minuter efter kom Chelseas chans igen då Mikel hittade rätt på Kalou som sin del blev stoppad av målvakten Schwarzers handskar. I den 28:e minuten värmde Drogba upp Schwarzer rejält då han sköt en fin frispark som sköts utanför målet.

I den 29:e minuten drog Briggs ner Kalou, och detta ledde till en frispark snett ut på högersidan. Frisparken sköt av Drogba, men som boxades bort av Fulhams målvakt, och hamnade hos Essien som sin del drogs ner vid hörflaggan. Frisparken nickades iväg, men efter att Kalou sköt in ett inlägg fick Essien möjligheten att kunna nicka in bollen till ledningen. 1-0 till Chelsea av Essien.

Precis fem minuter innan pausen kunde det uppstå en 2-0 ledning för Chelsea då Kalou sköt ett skott från 10 meters avstånd. Innan denna chans var Malouda också väldigt nära med sin skott som inte fick en fullträff. Chelsea fick nöja sig med ett mål från första halvlek.


I den 54:e minuten tog sig Kalou igenom hela Fulhams backlinje och till och med tunnlade måvakten. Detta ledde inte till någon ledning då bollen tappade fart. På grund av den sänkta farten kunde Fulhams försvar rensa bort bollen. Ett jätte läge uppstod för Chelsea 10 minuter senare. Drogba som sköt returen från Schwartzers räddning av Maloudas skott räddades återigen, men den här gången  av en försvarare.

Chans efter chans för Chelsea. Redan efter tre minuter trodde man att det skulle leda till 2-0 ledning igen. Essien fick tag på bollen efter en hörna och sköt rakt på målvakten, men returen gick vidare till Mikel som på volley fick en fantastisk träff, men som ändå inte lyckades pricka in bollen i mål. Returen gick vidare till Ivanovic som sköt in bollen till Essien som sin del också missade målet.

I den 71:a minuten räddade Cech ett skott från den Amerikanske Dempsey. Det var en härlig räddning av Cech genom fingertopparna, och tog bort bollen över ribban som gjorde så att Chelsea fortfarande hade vinsten vid deras sida.

Lite förändringar skedde i Chelsea. Ramires kom in istället för Malouda, som gjorde så att Zhirkov fick ta över Maloudas position.

Största problemet för Chelsea var att laget bara ledde med ett mål, vilket kunde leda till en kvittering när som helst. Cech såg till så att detta inte uppstod då skottet från Gera träffade Cech istället för målet. Efter ett tag kom Sturridge in istället för Kalou och Ferreira ersatte Bosingwa innan lite innan slutsignalen.
Essien hann aven att ta emot ett rött kort, det vill säga utvisning. På stopptid vann Essien bollen med dobbarna före vilket visades sig vara ett mycket farligt spel.En bra vinst för hemmalaget, men det skulle inte skada med lite flera mål eftersom att laget ändå hade så fantastiska chanser. Ibland har man otur då man är nära hela tiden men vid sista sekunden vill bollen någon annanstans. Det skulle vara underbart om Drogba nätade in ett mål så att hans självförtroende steg och var på topp tills nästa match. Det är vanligt att det tar ett tag innan man kan komma igång efter att man har varit sjuk.

Egentligen så borde Chelsea inte alls ha varit nervösa under matchen om laget lyckades göra flera mål, men på grund av att det bara var ett mål som var skillnaden fanns det några risker. Fulham hade ju sina hörnor och offensiva frisparkar som skulle kunna leda till mål för bortalaget.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ferreira 88), Ivanovic, Terry (c) Cole; Essien, Mikel, Zhirkov; Kalou (Sturridge 85), Drogba, Malouda (Ramires 77)

Fulham (4-4-2):Schwarzer; Kelly, Hughes, Hangeland, Briggs (Gera 78); Davies, Murphy (c), Etuhu (A Johnson 61), Duff; Dempsey, Dembele.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - grattis till vinsten babygirl! jättebra skrivet precis som vanligt , keep up the good work !

    SvaraRadera
  2. Taaack världens bästa romanista! :D <3

    SvaraRadera