tisdag 19 oktober 2010

SPARTAK MOSKVA 0 CHELSEA 2

Yuri Zhirkov och Nicolas Anelkas mål gjorde så att laget ännu en gång skaffade fram tre poäng i Champions League. Efter att ha haft en fantastisk första halvlek har nu Chelsea sammanlagt 9 poäng och är på första plats i grupp F.

Backen Zhirkov som gav laget ledningen fick ta Ramires plats den här gången det vill säga som vänster mittfältare. Zhirkov dundrade in bollen i mål strax utanför straffområdet då bollen kom tillbaka till honom efter en misslyckad pass till Anelka. Detta gjorde så att Chelsea fick ledningen. Första halvlek slutade ännu bättre då Anelka satte dit 2-0 ledningen för The Blues. Chelsea hade flera mål chanser under första halvlek ett av de uppstod redan efter fyra minuter då det uppstod en snabb-tänkande kombination mellan Zhirkov och Malouda som sedan skulle avslutas av Anelka.

Den första chansen i matchen kom dock ifrån Spartaks högerback Parshivlyuk som sedan passade vidare till Kombarov, men Kombarov lyckades bara skjuta bollen över målet då han blev distraherad utav Cole. Hemmalaget började hitta sin rythm. Cech var tvungen att rädda ett skott med hans fot vid stolpen då Kombarov hittade Welliton som lyckades komma förbi Ivanovic.

Efter hemmalagets chanser hade The blues flera chanser och två av de chanserna gjorde så att Chelsea tog ledningen. En spelare som troligen skulle kunna ha gjort hattrick under dagens match är Anelka som var nära flera gånger men siktade bollen mot mål för sent. Samma misstag uppstod två gånger men den tredje lyckades han pricka in i mål. En annan stor chans för bortalaget var då Essien lyckades ta sig igenom mittfältet och hittade Anelka vid straffområdet som sin del skulle hitta rätt på Malouda, men missade passningen och detta gjorde så att Malouda inte fick chansen att prova skott under den situationen.

Under andra halvlek hade Spartak betydligt fler målchanser än vad de hade i första halvlek. Många av de chanserna räddades av Cech medans vissa helt inte hittade in till målet. För att få en säkert ledning för Chelsea kom chansen vid den 80e minuten då Kalou hittade Malouda som sedan skulle passa vidare till Essien, men Chelsea fick helt enkelt nöja sig med 2-0 då Essien inte kunde sätta dig ett tredje mål.

De unga Blues grabbarna fick chansen för att delta under matchen idag. Kalou byttes ut mot McEachran medans Malouda byttes ut mot Kakuta då det var 10 minuter kvar att spela. Även Van Aanholt fick delta idag.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira, Ivanovic, Terry (c), Cole (Van Aanholt 86); Essien, Mikel, Zhirkov, Kalou (McEachran 71), Anelka, Malouda (Kakuta 80).

Spartak (4-2-3-1):Dykan; Parshivlyuk, Pareja, Suchy, Makeev; Ibson, Sheshukov; McGeady, Ari (Ananidze 84), Kombarov; Welliton.