torsdag 20 september 2012

CHELSEA 2 JUVENTUS 2

Vilken underhållande och fartfylld match det bjöds på mellan Chelsea och Juventus i London på Stamford Bridge. Inte en enda minut tappade fart, och fastän Chelsea var det bättre laget så var det ändå väldigt underhållande att se Juventus spela, det var alltså inte enformigt på något sätt. Det bjöds på fantastiskt vackra mål under mötet, och ett namn som Chelsea fansen kommer ha på läpparna en lång tid är namnet Oscar. Det var alltså brassen Oscar som sparkade in Chelseas två mål och skakade om hela SW6. Juventus  reducera dock innan domaren blåste av för halvlek, och det var Vidal som nätade för det italienska laget, inte alls ett lika vackert mål som Oscars andra, men definitivt något man kan se om igen. I de sista 45 minutrarna blev det inga fler Chelsea mål, men Juventus Quagliarella som hoppade in i andra halvlek kvitterade för bortalaget och såg till så att Juventus nu kan ta med ett poäng hem. Det är givetvis en besvikelse att Chelsea tappade 2-0 ledningen tillslut.

Jag visste redan innan matchen att ett oavgjort resultat var möjligt, så överraskad blev jag absolut inte men jag hade ju ändå hoppats på att försvaret inte skulle tappa greppet som de gjorde vid slutet. Jag blev däremot glad över att se hur Chelsea kämpade och pressade hela tiden, speciellt de offensiva spelarna i Robbies uppställning. Det var ett nöje att få se till exempel Fernando Torres så aktiv igen, och trots han aldrig hittade fram till målet så lyckades han ändå göra nytta på andra olika sätt. Hela laget gjorde mer eller mindre något bra hela tiden.

En man som bara måste få extra mycket applåder idag är ju Oscar. Inte hade jag förväntat mig att han skulle bjuda på något sådant i öppningsmatchen, men nu har han bevisat vad han kan göra, hur bra han är på att sikta och skjuta iväg bollen snabbt om smidigt utan att sega och förlora tid. Hatten av för Oscar!

Hatten ska även tas av för Chelseas fina passningsspel som det bjöds på under hela matchen. Dessutom lyckades vi alltid hålla bollen väldigt rörlig vilket gjorde så att Juventus inte kunde ta bollen från oss. Ni vet den där Fifa taktiken då man passar runt bollen snabbt så att motståndarna inte får tag på bollen? Ja, så liknade Chelseas passningsspel och den är väldigt effektiv kan jag säga. Vi såg väldigt säkra ut på hemmaplan medan Juve såg väldigt osäkra, stressade och nervösa ut. Detta beror givetvis på olika anledningar men två av de är ju för att de spelade på bortaplan och mötte CL mästarna. På grund av deras osäkra spel så kunde de inte hålla kvar bollen och passade slarvigt väldigt ofta. Men de gav aldrig upp, och det blev tillslut en vändning.

Nej men det känns helt okej efter matchen fastän det bara blev ett poäng. Det är givetvis inte bra att vi slarvade med försvaret när Juventus gjorde deras mål, men förutom det, var det en underhållande och bra match. Det dömdes inga orättvisa bedömningar och spelarna skötte sig ganska bra mot varandra på planen.

Nytt i startelvan

RDM gjorde bara en ändring i startelvan efter QPR matchen i lördags. Oscar fick göra hans första start för Chelsea vilket innebar att Ryan Bertrand fick börja från bänken.

Första halvlek

Det var Chelsea som inledde halvleken bäst då de hade mest kontroll över matchen och såg säkrast ut.

Det första Chelsea målet sparkade Oscar in i den 30:e matchminuten från 25 meters avstånd efter en passning från Hazard. Bollen nuddade dock Juves försvarare Bonucci och ändrade riktning innan den åkte in i Buffons mål.

Bara två minuter senare fick Chelsea jubla igen när Oscar återigen sparkade in ett mål, och den här gången var målet ännu finare. Det var Ashley Cole som hittade Oscar med sin passning, därefter vände sig Oscar runt Pirlo till andra sidan tillsammans med bollen och skruvade in den i krysset.

Fem minuter efter Oscars andra mål reducerade Vidal genom ett lågt skott in till hörnet som Cech inte lyckades att rädda.

Andra halvlek

I första halvlek var Chelsea mer än bara bra, men i andra halvlek sjönk prestationen en aning och lika många målchanser skapades inte. Det gjordes inga ändringar i uppställningen direkt efter pausen.

I de första tio minutrarna hade Chelsea ändå mest koll på matchen, men sedan kom Juventus mer och mer in i matchen.

I den 69:e minuten gjorde Robbie sin första byte och bytte in Ryan Bertrand istället för Ramires. Ett tydligt defensivt byte för att stoppa Juventus offensiva spel.

Det andra Chelsea bytet gjordes i den 73:e minuten och det var Juan Mata som introducerades till matchen när målskytten Oscar fick tacka för sig. Mata imponerade direkt och var nära på att näta men träffade istället burgaveln.

Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Quaglirella för Juventus efter en löpning som Chelseas försvar inte lyckades att stoppa. Italienaren tunnlade Cech innan bollen åkte in i mål.

Juventus var oerhört nära på att ta ledningen innan slutsignalen när Quaglirellas skott träffade ribban.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Mikel Obi, Lampard; Ramires (Bertrand 69), Oscar(Mata 73), Hazard; Torres.

Juventus (3-5-2): Buffon (c); Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Marcilio, Pirlo, Asamoah, Lichtsteiner (Isla 76); Vucinic (Matri 86), Giovinco (Quagliarella 74).