lördag 29 september 2012

ARSENAL 1 CHELSEA 2

Det går riktigt bra just nu! En borta vinst på Emirates Stadium mot Arsenal är exakt det vi behövde för att bevisa vilken stark och farlig trupp vi har den här säsongen. Det blev 2-1 till Chelsea, och det var just Chelsea som tog ledningen först efter ett super mål från Fernando Torres. Därefter lyckades Gervinho kvittera, men i andra halvlek hittade Juan Mata rätt via hans frispark och spikade in slutresultatet. Nu har vi spelat klart vår första svåra test sedan ligan startade igång, och det gick helt enkelt bra! Nu toppar vi ligan med 16 poäng.

Det bjöds på en mycket fartfylld match då bollen hela tiden åkte upp och ner på planen. Ibland kändes det som att Chelsea var rörligare och ibland var det Arsenal som var det rörligaste laget, en väldigt blandad match. Chelsea och Arsenal har de tajtaste backlinjerna i Premier League just nu och det ger ju en förklaring till varför båda lagen hade ett så bra försvarsspel under det här mötet. Att Chelsea gjorde mål från två fasta situationer är ett bevis på att Arsenal hade en stark mur, och Chelsea som hade en aning starkare mur lät inte ens hemmalaget hitta målet från de fasta situationerna. För övrigt känns det bra att Chelsea inte bara försvarade utan att de också anföll och lyckades hålla kvar en bra balans under hela matchen.

Chelseas offensiva spel var riktigt bra eftersom anfallet kom från olika håll samtidigt som det oftast också blev farligt för Arsenal. Fernando Torres kom igång riktigt bra under matchen och så har ju vi våra snabbisar, Mata, Ramires och Hazard som var aktiva och satte fart på det hela. Juan Mata var dock den bästa Chelsea spelaren på planen som gjorde riktigt bra ifrån sig, och jag hoppas att få se honom starta från flera matcher framöver.

Chelseas elva var godkänt, förutom att jag gärna skulle vilja se Victor Moses lite tidigare under matchen. Jag känner att han inte får den speltid som han egentligen förtjänar, och detta gör så att han inte lyckas visa vad han går för. Moses är en klar spelare, så jag förstår inte varför vi använder honom så lite som vi gör.

Passningsspelet i Chelsea var också jätte fint, och sedan vill jag applådera för Petr Cech som stod bakom två jätte fina räddningar.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde bara en förändring från vår förra ligamatch mot Stoke då John Terry var tillbaka istället för Gary Cahill. Notera också att Di Matteo valde Ramires istället för Frank Lampard.

Första halvlek

Det var i den 19:e matchminuten som Chelsea tog ledningen efter Juan Matas frispark som hittade rätt på Torres vid den borte stolpen. Laurent Koscielny som egentligen skulle blockera Torres lyckades inte göra det och Torres kunde lätt sparka in en volley. Underbart mål!

Tre minuter innan domaren Martin Atkinson blåste i pipan för paus kvitterade Arsenal. Det var ivorianen Gervinho som dundrade in ett fantastiskt mål upp in i Cechs mål efter en passning från Oxlade Chamberlain.

Andra halvlek

I den 52:a matchminten gjordes Chelseas vinnande mål som spanjoren Juan Mata sparkade in genom hans frispark. Skottet var fint och farligt men innan bollen åkte in i mål nuddade den Koscienly en aning som försökte rensa bort bollen. Misslyckad försvarsspel helt enkelt.

Det första Chelsea bytet gjordes efter 72 spelade minuter då Victor Moses klev in i matchen när Oscar hade spelat klart. Därefter bytte Robbie in Cahill i den 80:e minuten istället för David Luiz, och i den 84:e minuten fick Bertrand när Mata gick och satte sig på bänken. Bertrand bytet var alltså ett defensivt byte.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz (Cahill 80), Terry (c), Cole; MikelRamires; Mata (Bertrand 84), Oscar(Moses 72), Hazard; Torres.

Arsenal (4-2-3-1): Mannone; Jenkinson, Koscielny, Vermaelen (c), Gibbs; Arteta, Diaby (Oxlade-Chamberlain 19); Ramsey (Walcott 66), Cazorla, Podolski (Giroud 66); Gervinho.