måndag 13 augusti 2012

CHELSEA 2 MANCHESTER CITY 3

Prestationen mot Manchester City i Community Shield räckte tyvärr inte till för en vinst då vi förlorade med 3-2. Fastän viljan var stark både hos tränaren och spelarna så kunde man fortfarande hitta vissa svagheter som till exempel när Chelsea då och då hade det svårt att samla ihop laget när motståndarna började anfalla.

Matchen spelades på Villa Park, och det var trots allt, Chelsea som tog ledningen först, men innan halvlek tog domaren ut det röda kortet och Branislav Ivanovic fick lämna planen med tunga steg. När Chelsea sedan kom tillbaka med en tio manna trupp efter pausen hade Man City värmt upp rejält mycket och kvitterade. Strax efter kvitteringen lyckades de även ta ledningen och inte långt efter sparkade de in det tredje. Chelsea lyckades däremot ta sig tillbaka igen då en sen reducering gjordes, men fler mål blev det inte, och City var de välförtjänta vinnarna.

Jag tycker att man klart och tydligt kan se att spelarna har viljan och går ut på planen med ett vinnande mentalitet. De försöker att skapa något hela tiden och försöker att få igång ett fint samarbete med varandra genom ett rörligt spel. Men ännu än är allt inte helt godkänt, och i vissa situationer kan jag tycka att spelarna kanske tar för onödiga risker och chansar för mycket. Sedan hade man också hoppats på att se en mycket kompaktare Chelsea redan från mittfältet så att de inte lät anfallarna smita igenom så lätt och sedan stoppa dem i sista minuten.

Eftersom flera spelare i Chelsea har lämnat truppen så har man, fastän alla nya köp, ännu inte fått upp samma standard än och det kan ta tid innan man ser tydliga positiva förändringar. Det hela handlar om hur snabbt spelarna anpassar sig med varandra, hur snabbt de förstår Di Matteos taktiker, hur mycket råd en individuell spelare vill ta in från både lagkamraterna och tränaren, osv. Men sedan handlar det ju även om att vi inte har ett helt lag än, det fattas spelare, och dessa luckor måste vi helt enkelt fylla in. Fernando Torres och Daniel Sturridge är till exempel, våra enda anfallare, och fastän jag är nöjd med bådas prestation från matchen mot City så räcker det inte om man tänker långsiktigt.

Som helhet, så tycker jag att Chelsea spelade en okej match, fastän det bjöds på lite slarvbollar och onödiga tacklingar ett par gånger. Det är först och främst försvaret som måste förbättras i laget då Chelsea släppte in farliga chanser för lätt, och sedan också att se till att köpa in en anfallare så snart som möjligt!

Nytt i startelvan

De enda två som fattades i truppen var Marko Marin på grund av skada och Oscar som representerade Brasilien i OS.

David Luiz fick starta från elvan tillsammans med John Terry istället för Gary Cahill. Både Mikel och Lampard placerades som centralmittfältare i mittfältet i en 4-2-3-1 uppställning. Juan Mata fick starta för första gången sedan CL finalen och Eden Hazard valdes också till elvan.

Chelsea v Manchester City

Första halvlek

Chelseas första skott på mål kom i den 24:e minuten då Frank Lampard försökte att skjuta in bollen från straffområdet, men Pantilimon lyckades rädda chansen.

Efter fyra minuter lyckades Eden Hazard också skapa fram en fin chans, men distanskotten nådde inte riktigt fram.

Tillslut fick Chelsea till det, och det var Fernando Torres som efter mycket fint spel, sparkade in bollen i mål efter 39 spelade minuter. Ramires som avancerade sig fram till straffområdet hittade rätt på Hazard som redan stod i straffområdet. Hazard nuddade bollen lite lätt och hittade rätt på Torres.

Men strax innan halvlek hände något som man verkligen inte hade väntat på! Ivanovic fick rött kort efter att han fällde ner Kolarov med båda fötterna. Lite väl hårt dömt av domaren Kevin Friend då ett gult kort skulle räcka.

Andra halvlek

Man City började starkt och lyckades kvittera i den 52:a matchminuten. Det var Citys Yaya Toure som blev målgöraren efter att John Terry misslyckades med rensningen.

Bara sex minuter efter Toures mål var det dags för Citys andra mål, och den här gånger var det Carlos Tevez som såg till att göra ett fantastiskt mål som inte Cech var beredd på rädda.

I den 64:e minuten ökade en helt fri Nasri ledningen som inte markerades av en enda Chelsea spelare.

Chelsea fick lite hopp i den 79:e minuten när inhopparen Ryan Bertrand sparkade in 2-3 för Chelsea efter att Citys målvakt inte kunde hålla fast bollen efter Sturridges skott. Bertrand sprang fram till bollen som en blixt och hann till bollen före Pantilimon.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Mata (Sturridge 74), E Hazard (Bertrand 71); Torres.

Manchester City (3-4-1-2): Pantilimon; Savic (Clichy h/t), Kompany (c), Zabaleta; Milner, Y Toure, De Jong, Kolarov; Nasri (Silva 77); Tevez (Dzeko 88), Aguero.

Istället för att kritisera matchen passade Roberto Di Matteo att kommentera hans spelare med fina och vänliga ord efter förlusten:

"Hazard var livlig, han skapade några problem för dem. Han hade ett par bra chanser och försök."

"Han spelar på vänster sida tillsammans med Ashley Cole, men han visade lite av hans kvalité och jag är säker på att ha kommer bli en stor framgång för oss." - sa italienaren om Hazard.

"Jag tycker att Torres rörde sig väldigt bra och var ett hot. Han jobbade hårt för laget, gjorde ett mål, och det var hans första match som han spelade i 90 minuter, han har bara varit med oss i några veckor."-förklarade Di Matteo.

"Vi arbetar som ett lag. Daniel Sturridge hade en inverkan när han kom in i matchen, och det gjorde även Ryan Bertrand, det handlar inte bara om en spelare."