lördag 30 april 2011

CHELSEA 2 TOTTENHAM HOTSPUR 1

Härligt!! Vi är fortfarande kvar och kämpar för titeln, känns det inte oerhört bra? Ferguson som besökte Stamford Bridge idag känner fortfarande press efter Chelseas tre viktiga poäng som Chelsea vann vilket gör så att vi bara ligger tre poäng bakom United. Stamford Bridge fick inte bara besök av en nervös Ferguson utan också av Ranieri, och Capello som såg väldigt koncentrerade ut. På Stamford Bridge fanns även en nervös Redknapp som behövde tre poäng lika mycket som Chelsea behövde dem.

Den nervösa Redknapp kunde dock pusta ut när hans lag tog ledningen först. Spurs spelarna sprang genast fram till Spurs tränaren och fick nya taktiker så att Tottenham skulle kunna hålla kvar ledningen. Men innan spelarna kunde gå och vila hände det som Redknapp inte väntade sig av hans målvakt. Gomes gjorde ett rejält misstag när han inte kunde hålla kvar bollen efter Lampards skott. Men innan domaren bestämde sig för att det var ett mål uppstod det en stor diskussion på plan. Ancelotti höll inte med Redknapp. Lampard höll inte med Gomes, och linjedomaren höll inte med huvuddomaren när linjedomaren tillslut bestämde sig för att Chelsea hade lyckats kvittera fastän repriser inte kan visa klara bilder om att bollen var helt inne. Jag uppfattade situationen så här:

Enligt mina synpunkter tycker jag att bollen var inne i målet en mycket kort stund, men det betyder ändå att det var ett mål. Gomes var oerhört snabb på att inte låta oss se att den faktiskt var inne för just en sekund. Eftersom allt gick så snabb är det svårt att se det, men däremot håller jag med om att hela bollen inte var helt inne, utan den delen som nuddade gräset var i alla fall över vita linjen. Om domaren inte skulle se detta som mål tror jag att det skulle uppstå mer snack än vad det uppstod nu. Det lutade sig mer åt att det var mål än att det inte var det tycker jag.

Men fortfarande kunde inget lag pusta ut. Det var bara vinst som gällde för båda sidorna och inget lag var ute efter en oavgjord match. Antingen skulle Chelsea förlora eller Tottenham. Båda sidorna försökte att vinna genom en massa olika chanser. Men i den 88:e minuter avgjordes det när Kalou nätade in det andra målet för Chelsea. Det där målet var dock ett offside mål. Men när det är en sådan viktig match känns det inte som ett billigt mål på något sätt. Vi behövde ett till mål, och vi fick ett till mål.

Chelseas prestation var inte dåligt idag. Alla i laget kämpade och försökte att vinna. Den hetaste spelaren enligt mig var Drogba. Han lyckades inte göra mål men han lyckades bjuda på en massa fina shower. Det bjöds på två oerhört vackra och farliga frisparkar från ivorianen, det bjöds också på fina assister från Drogba. Det sista målet var framspelad av anfallaren och passningen som han gav till Kalou var mycket bra. Om jag ska "kritisera" några spelare så måste jag säga att jag tyckte att Essien var lite mer okoncentrerad än vanligt, och sen skulle jag vilja se Torres mer aktiv. Salomon Kalou skulle jag också vilja kommentera, och det är att han borde passa mer än vad han gör, för oftast när han håller kvar bollen lyckas motståndar laget rensa medan han istället skulle kunna passa vidare till någon Chelsea spelare.

I dagen match valde Ancelotti att starta med både Drogba och Torres medan Kalou satt bänkad i en 4-4-2 uppställning. Dorgba spelade hans 200:e Premier League match, Terry spelade hans 500:e Chelsea match och för Mikel var detta hans 200:e Chelsea match.

Spurs återkallade Aaron Lennon till startelvan samtidigt som Sandro platsade i mittfältet. Tottenham saknade Benoit Assou-Ekotto, så Vedran Corluka spelade som vänster back istället.

Matchens första chans kom från Redknapps sida när anfallaren Roman Pavlyuchenko tog sig igenom Chelseas försvar efter att Ivanovic halkade, dock lyckades inte anfallaren avsluta det hela på ett bra sätt utan sköt bollen utanför målet. Inte långt efter bjöds det på en fin frispark av Drogba från 35 meters avstånd när hans skott  träffade ribban. Essien och Malouda hade också sina två chanser, men Gomes lyckades rädda de två chanserna. Det såg ut som att Chelsea snart skulle låta Chelsea fansen fira efter ett mål, men istället blev Chelsea fansen tystare när Sandro lyckades göra mål via ett distanskott i den 18:e minuten. 1-0 till Tottenham.

Inte långt efter var Essien nära på att kvittera med pannan, men Gomes räddade situationen. Dock lyckades han inte Spurs hålla kvar ledningen när Gomes tappade bollen efter att ha räddat Lampards skott. Bollen åkte iväg från brasilianarens famn och gick in i mål i den 45:e minuten, och precis efter målet utmanade Malouda Gomes men lyckades inte göra mål.

Efter pausen tappade båda lagen lite kraft. Lika mycket anfall uppstod inte som i första halvlek. I den 46:e minuten fick Drogba ta emot ett gult kort efter att ha klagat hos domaren när Ivanovic fälldes lite utanför straffområdet som jag inte tycker såg ut som straff. Domaren avslutade det hela med ett gult kort till Drogba. I den 56:e minuten uppstod det ett byte i Chelsea när Essien fick hoppa av från planen och Ramires in. I den 61:a minuten byttes Torres ut och Kalou kom in i matchen.

Andra halvlek bestod av chanser från till exempel Drogba, Kalou och Lampard, dessutom bestod det av ett fel beslut från domaren när han inte gav Chelsea straff spark efter att Malouda fälldes ner i straffområdet efter 68 spelade minuter. I den 73:e minuten gjorde Ancelotti ett till byte när han tog in Anelka och tog ut Malouda.

Efter 88 spelade minuter lyckades Kalou till slut näta efter en perfekt boll från Drogba som han sedan sköt in i målet lätt och fint. 2-1 till Chelsea.

Chelsea(4-4-2):Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Essien (Ramires 56), Mikel, Lampard, Malouda (Anelka 72); Torres (Kalou 62), Drogba.

Tottenham (4-4-1-1): Gomes; Kaboul, Dawson (c), Gallas, Corluka (Pienaar 77); Lennon, Modric, Sandro, Bale; Van der Vaart (Jenas 84); Pavlyuchenko (Defoe 57).